lördag 14 april 2012

Maskroshonung


Ingredienser:
100 maskrosblommor
1 citron
½ kg socker
5 dl vatten

Gör så här:
Klipp bort den gröna underdelen av maskrosblomman så det bara blir det gula kvar. Skölj av dem i kallt vatten. Skiva citronen och lägg maskrosblommorna i en kastrull tillsammans med vatten och citronen. Koka upp och låt det småputtra i 15 minuter, låt sedan blandningen stå ett dygn i rumstemperatur. Sila bort blommorna och citronen genom ett kaffefilter eller ren linnehandduk du inte är rädd om. Häll vätskan i en ren kastrull och blanda i sockret, koka upp och låt koka på svag värme i 1 ½ timme. Vätskan hälls sedan upp på rengjorda och värmda burkar och sätts på med lock. Hållbarhet är ca ett halvår.

5 kommentarer:

  1. Jag hörde att du var ze genius när det kom till att uppfinna recept.
    Har du något trevligt recept på färskpasta? =)

    SvaraRadera
  2. det här ska jag prova idag!

    SvaraRadera
  3. Tackar. Klart jag har recept på färskpasta. Följ bara receptet på tortellini som deg. Sedan kan man använda det precis som vanlig pasta, kavla tunt och skära precis hur man vill, till lasagne, hänga upp och torka och koka eller hur man nu vill. :)

    http://veganen.blogspot.com/2010/09/tortellini.html

    SvaraRadera
  4. Det här receptet var fantastiskt! Jag gillar inte honung egentligen men det här är perfekt att ha i mat istället för socker. :)

    SvaraRadera
  5. Dötufft att man kan göra sådant här utav maskroser alltså.

    SvaraRadera